Kezdjük a tényekkel!

 

A jogszabály által előírt levezetendő óraszám a ” minimum 30 óra ”. Ezt sokan félreértelmezik. Mit is jelent! Minimum 30 órát kell levezetned ahhoz, hogy jogod legyen részt venni egy vizsgán.

 

A jogszabály  nem kérdezi meg, hogy a vizsgaérett vagy-e? Az oktatód javasolta, vagy csak te akarsz vizsgára menni? vagy hogy sikerül-e a vizsgád?

 

Ehhez párosul a kötelezően előírt 580 km levezetése. Tehát nem mehetsz forgalmi vizsgára, ha nem vezeted le az 580 km-t.

 

Az első pillanattól kezdve vezeti az oktatód a nevedre kiállított vezetési kartont. Abban minden óra megkezdésekor és befejezésekor bediktálod a műszerfalról a kilométeróra állást. A kettő különbözete lesz az adott órán megtett kilométer. Ha megkérdezed az oktatódat, akkor megmondja, hogy a minimum 30 óra alatt 370-400 kilométer tud levezetni egy tanuló. Ha a parkolás nehezebben megy neki, és azt többet kell gyakorolni, akkor ez lehet kevesebb is. A távolsági vezetéssel fel lehet gyorsítani kilométeróra pörgését.

 

Az 580 km levezetése kb.45-50 óra alatt már kivitelezhető.

 

 

Akkor miért nem emelték fel a minimum óraszámot 40-re?

 

Nemes egyszerűséggel nem mertek hozzányúlni a jogalkotók, mert ha eltörlik, lehet, hogy valaki 3 óra után forgalmi vizsgára jelentkezik.
Inkább kiegészítették 580 kötelezően levezetendő kilométerrel.

 

Az oktatók gondja nem szűnt meg. Ők váltig állítják teljesen jogosan, hogy a ’70-es években kötelezővé tett 30 órát el kell törölni, mert az 50 évvel ezelőtti rendelkezések elavultak. Bőven újítást igényelnek.

 

A konfliktus a tanuló és az oktató között abból származik, hogy ha jogszabály 30 óráról beszél, akkor szeretne a tanuló 30 óra után vizsgára menni. Hiába nem alkalmas még az önálló vezetésre. Tehát a jogszabály lehetőséget ad a vásárló megtévesztésére.

 

 

A jogszabályalkotók pedig azt mondják, hogy ők bevezették az 580 km-t, oldja meg az oktató a többit kommunikációval.

 

ÉS EKKOR belép a képbe a  „30 órás szülő”. Akinek az idejében még voltak Wartburgok, Ladák és Kispolskik, hogy ő simán megtanultak 30 órából vezetni, akkor a gyerekem is tanuljon meg!

 

A szülő az oktatót okolja, nem az időközben 15000–rel több autóval rendelkező felgyorsult  városi közlekedést, és nem a digitális dzsungelben felnőtt gyermekét.

 

Mi lenne  ha nem lenne kötelező óraszám? Nem szólna arról jogszabály, hogy honnan számít a gyerek "bénának” ? Megszűnnének a nyomasztó gondolatok a tanulók fejében, hogy ha 30 a kötelező, akkor a 40. órában én már rég alkalmatlan vagyok….?

 

Nem! Mindenki alkalmas, csak kellő idő és pénz kell hozzá! Nem kell felcímkézni senkit, csak hagyni fejlődni. Az oktató úgyis tudja, hogy mikor kell forgalmi vizsgára jelentkezni.

 

 

Kedves Tanulók!

Hallgassatok az oktatóra! Kérdezzétek meg a vizsgasikerességét? Mi az oktatási menetrendje? Hogy szokott felkészíteni valakit a vizsgára? Kb. hány óra szükséges hozzá? És ne sértődjetek meg a válaszon!

 

Vigyázzatok a gyalogosokra!

 

Üdv: Eszter, az iskolavezető